Un bancher austriac este noul președinte al Consiliului celei de a doua ca mărime bancă din Moldova

shadow
Miercuri, 27.05.2020 16:47   1013
Herbert Stepic, fost șef al grupului austriac Raiffeisen, a fost ales în calitate de Președinte al Consiliului Moldindconbank în cadrul ședinței Consiliului Băncii din 25 mai 2020.

Potrivit unui comunicat al Moldindconbank, noul președinte al Consiliului băncii este unul din cei mai valoroși specialiști de pe piața bancară internațională, care a jucat un rol decisiv la dezvoltarea acesteia în Europa Centrală și de Est.

"În calitate de una din cele mai importante bănci din țară, scopul nostru principal este de a sprijini eforturile depuse de Banca Națională a Moldovei în dezvoltarea și consolidarea stabilității financiare a sectorului, oferind cele mai bune standarde de guvernare și prestarea în continuare a serviciilor calitative și inovative clienților noștri", a declarat Herbert Stepic, în calitate de președinte nou ales.

Herbert Stepic are o experiență de peste 40 de ani în Grupul bancar Raiffeisen în Austria, Slovacia, Ungaria, Cehia, Bosnia și Herțegovina și alte 9 țări din Europa Centrală și de Est.

În perioada 2001-2013, Stepic a exercitat funcția de președinte executiv al Raiffeisen Bank International AG, fiind promotorul extinderii acestuia în unul din cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală și de Est.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Proprietari și manageri   Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati