De ce Moldtelecom continuă să lucreze cu un intermediar din Elveția

shadow
Luni, 03.08.2020 08:09   1195
De aproape un deceniu, serviciul de terminare a apelurilor voce internaționale prestate de compania Moldtelecom (100% - acționar statul) sunt externalizate firmei Switchover din Elveția, cu proprietari și beneficiari necunoscuți.

În pofida unor plângeri depuse de companii sau investigații realizate de presă, Consiliul Concurenţei susține că totul este legal, iar Moldtelecom a procedat corect când a externalizat acest serviciu. 

Moldtelecom "este incontestabil singurul furnizor" de astfel de servicii

Astfel, Consiliul Concurenţei a avut nevoie de 5 ani ca să investigheze dacă Moldtelecom a încălcat sau nu Legea concurenţei, atunci când în 2011 a refuzat companiei Net-Connect Internet SRL acordarea accesului la serviciul de terminare a apelurilor internaționale în rețeaua sa fixă și mobilă.

Pe 11 iunie 2015, Plenul Consiliul Concurenței a inițiat investigația referitor la semnele încălcării prevederilor art.11 alin.(2) lit.f) de către Moldtelecom.

Citiți și:

Misterioasa companie din Elveția, căreia moldovenii îi plătesc pentru convorbirile internaționale

Investigația a vizat piața serviciilor de terminare a apelurilor voce internaționale în rețeaua de telefonie fixă și mobilă a Moldtelecom SA pe teritoriul Republicii Moldova şi s-a finalizat abia în 2020.

Între timp, compania ce a depus plângerea a fost lichidată.

Datele Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), citate de Consiliul Concurenţei, arată că Moldtelecom "este incontestabil singurul furnizor ce poate acorda accesul la serviciul de terminare în propria rețea fixă și mobilă, astfel acesta deține poziție dominantă implicit pe piețele relevante identificate în cadrul investigației.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice  

Advertisement

Oportunitati