Cine a achitat datoria de milioane a Avia Invest

shadow
Luni, 25.05.2020 19:12   1196
Concesionara aeroportului Chișinău, compania Avia Invest, a plătit datoriile pe care le avea față de Autoritatea Aeronautică Civilă și bugetul de stat, aproape 30 de milioane de lei.

Un document publicat anterior de companie arată sursa banilor - milionarul rus Andrey Goncharenko, care la finele anului trecut a devenit asociat al companiei Komaksavia Airport Invest Ltd din Cipru, care deține din anul 2016 - 95% din Avia Invest SRL.

Acesta a transferat pe conturile Avia Invest SRL suma de 1,75 milioane de euro și care 10 zile în urmă au fost blocați pentru a fi verificată proveniența lor.

După plata datoriei, Avia Invest susține că procesul de executare care a stat la baza inițierii procedurii de insolvență a fost încetat. 

"Prin urmare, administrația Aeroportului Internațional Chișinău solicită autorităților și implicit AAC să-și retragă cererea de chemare în judecată privind inițierea procedurii de insolvență a companiei, ținând cont de faptul că Avia Invest și-a onorat toate obligațiile de plată către AAC și Bugetul de stat.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Infracțiuni economice   Transport și turism  

Advertisement

Oportunitati