Retrospectiva economică Mold-Street.com pentru perioada 17 – 23 mai 2020

shadow
Duminică, 24.05.2020 08:42   279
• Contracte de 10 milioane lei pentru două havuzuri, pe timp de coronacriză. • Procurorul Statnîi, consilierul lui Dodon, afaceriștii ruși și dosarul Bahamas. • O sută de milioane de dolari din furtul miliardului au ajuns la Plahotniuc. • Plan de reluare a curselor regulate la Aeroportul Internaţional Chişinău.

Pandemia de Covid-19, starea de urgenţă şi criza social-economică provocată de acestea nu au constituit un impediment pentru autorităţi de a continua achiziţiile pentru lucrări ce nu pot fi calificate de strictă necesitate. Contracte de 10 milioane lei pentru două havuzuri, pe timp de coronacriză.

Consiliul Municipal Chișinău a votat planul cu privire la reînnoirea parcului rulant al sistemului de transport public din municipiul Chișinău. De la cine va cumpăra primăria Chişinău peste 300 de autobuze și troleibuze?

***

Roman Statnîi, fost procuror din cadrul Procuraturii Anticorupție, a fost pus sub învinuire pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și exces de putere, săvârșite în interesul unui grup criminal organizat. Procurorul Statnîi, consilierul lui Dodon, afaceriștii ruși și dosarul Bahamas.

***

Dosarul în privința lui Veaceslav Platon a fost falsificat în totalitate, a declarat procurorul general, Alexandr Stoianoglo. O sută de milioane de dolari din furtul miliardului au ajuns la Plahotniuc? 

***

Disputa dintre Ascom Group SA și Kazahstan continuă și pare interminabilă, chiar dacă Kazahstanul  pierde multiple procese în Suedia și SUA.

Advertisement

***

După aproape patru ani de activitate la Banca Naţională a Moldovei, Cristina Harea părăsește fotoliul de viceguvernator. În scurt timp vor pleca şi alţi doi.

***

În luna aprilie 2020, valoarea transferurilor de bani din Rusia în favoarea persoanelor fizice din Republica Moldova a constituit doar 11,76 milioane de dolari. Transferurile de bani din Rusia s-au redus cu 48% în luna aprilie.

***

Ridicarea graduală a măsurilor de restricţionare în timpul controlului de frontieră și vamal, strategia reluării zborurilor regulate şi asigurarea funcţionalităţii serviciilor pe timp de Pandemie, au fost puse în discuţie în cadrul unei şedinţe a Comitetului Aeroportuar de Facilități Aeronautice. Plan de reluare a curselor regulate la Aeroportul Internaţional Chişinău.

***
Teme:

Oportunitati