Kazahstanul pierde procese la rând în Suedia și SUA în disputa cu Ascom și Anatolie Stati

shadow
Miercuri, 20.05.2020 09:39   3086
Îndelungata dispută dintre Ascom Group SA și asociații săi cu Kazahstanul continuă și aparent pare interminabilă.

Astfel, pe 18 mai 2020, Curtea Supremă a Suediei a respins a treia deja cerere de revizuire, depusă de Kazahstan, pentru o hotărâre emisă de un tribunal arbitral cu sediul la Stockholm în decembrie 2013, prin care Kazahstanul a fost obligat să-i achite despăguburi de circa jumătate de miliard de dolari (de atunci a crescut la 543 milioane dolari), grupului Ascom și lui Anatolie Stati și familia sa.

În hotărârea sa, pronunțată la 18 mai 2020, cea mai înaltă instanță suedeză a constatat că niciuna dintre presupusele noi circumstanțe invocate de Kazahstan nu a justificat anularea hotărârii Curții de Apel din decembrie 2016.

Această hotărâre vine la scurt timp după ce Curtea de Apel din Svea, Suedia, în martie 2020, a respins a doua contestație directă a Kazahstanului, pe motiv că problema a fost deja judecată.

Anatolie Stati, CEO și proprietar al Ascom Group SA, susține că această hotărâre a Curții Supreme Suedeze, "confirmă încă o dată inutilitatea încercărilor din ce în ce mai disperate ale Kazahstanului de a scăpa de respectarea obligațiilor sale conform tratatelor internaționale".

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Litigii comerciale   Infracțiuni economice  

Advertisement

Oportunitati