O altă companie privatizată în condiții dubioase alunecă spre faliment

shadow
Marţi, 19.05.2020 13:38   1319
După Avia Invest SRL, se pare că și compania Air Moldova SRL a ajuns într-o situația financiară gravă și riscă să ajungă în insolvabilitate ca urmare a restanțelor și problemelor financiare.

„Compania Air Moldova constată cu regret și îngrijorare o influență tot mai mare a politicului în activitatea businessului în Republica Moldova și interferențe nepermise ale statului în relațiile contractuale dintre agenții economici privați”, se arată într-un comunicat al companiei.

Bani aduși din Rusia

Air Moldova precizează că deși se confruntă cu o situație extrem de complicată, la fel ca sectorul aviatic din întreaga lume din cauza pandemiei, a împrumutat două milioane de euro ca să achite obligațiunile sale contractuale, inclusiv o datorie față de Avia Invest, dar banii ar fi fost blocați ilegal în bancă.

„Contractul de credit a fost semnat cu o instituție bancară din Federația Rusă și pe 5 mai a transferat banii, 2 milioane de euro, la contul Air Moldova. Tranzacția a fost identificată cu indici de suspiciune a spălării banilor. Nu există însă suspiciuni rezonabile, ceea ce ne face să credem că este un abuz”, a declarat într-o conferință de presă Mariana Șargarovschi, jurista Air Moldova.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Litigii comerciale   Transport și turism   Corupția  

Advertisement

Oportunitati