Cine oferă 170 de milioane de euro pentru investiţii în Aeroportul Chişinău

shadow
Joi, 14.05.2020 14:30   1125
Compania Avia Invest SRL, concesionara Aeroportului Internațional Chișinău anunţă că își va achita, până la data de 15 mai, toate datoriile. În plus susţine că a găsit un investitor în aeroport.

"În actuala criză provocată de pandemia de COVID-19, aproape toate țările lumii, în măsura posibilităților, își susțin industria aviatică, conștientizând cât de grav a fost lovită de anularea zborurilor și încetarea activităților operaționale ale aeroporturilor. O excepție neplăcută este Republica Moldova care a lăsat în voia sorții aviația și întreprinderile conexe, lăsându-le să se descurce pe cont propriu", se arată într-un comunicat de presă al Avia Invest.

Acţionarii au găsit bani

Compania susţine că în acest condiţii acționarii Avia Invest "găsesc forțe și posibilități pentru a-și continua parcursul, să soluționeze probleme, multe dintre care sunt provocate de stat."

Potrivit ei, "unul dintre fondatorii Avia Invest a decis să acorde un împrumut substanțial pentru achitarea tuturor datoriilor curente care au apărut din cauza pandemiei și stopării, aproape în totalitate, a activității Aeroportului Internațional Chișinău, dar și pentru stingerea restanțelor istorice, care s-au format nu din vina Avia Invest".

Potrivit comunicatului, până pe 15 mai absolut toate obligațiile financiare ale companiei, inclusiv pretențiile Autorității Aeronautice Civile vor fi onorate în volum deplin.

De asemenea, compania informează despre semnarea unui acord de alocare a mijloacelor bănești în sumă de 170 milioane de euro cu investitorii, care vor fi accesibili în următoarele 30 de zile.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Transport și turism  

Advertisement

Oportunitati