Un alt bancher rus a ajuns după gratii în dosarul Laundromat. Cine urmează

shadow
Sâmbătă, 09.05.2020 08:41   812
Judecătoria Tverskoi din Moscova l-a pus în arest pentru două luni pe Oleg Vlasov, fost președinte al Consiliului de Administrație al băncilor Baltika şi Inkredbank. Ultima a apărţinut o perioadă şi lui German Gorbuntsov.

Vlasov este suspectat că a fost implicat în celebra schemă Laundromat prin intermediul căreia în anii 2010-2014 au fost scoşi peste 20 de miliarde de dolari din Rusia, în ea fiind implicată Moldindconbank din Moldova şi o serie de afacerişti şi politicieni moldoveni.

Citiţi şi:

Miliardele din Laundromat ar fi ajuns și la Plahotniuc

Potrivit anchetatorilor, băncile conduse de Vlasov au fost folosite pentru a deschide conturi ale companiilor utilizate în schema criminală și au fost, de asemenea, implicate în transferul de bani către Moldindconbank din Moldova.

Grupare criminală şi spălare de bani

Astfel acesta este acuzat de comiterea infracţiuniilor: operaţiuni valutare ilegale în proporţii deosebit de mari de o grupare criminală (art. 193.1, alin. 3 don Codul penal al Rusiei - de la 5 la 10 ani închisoare) şi participare la grupare criminală (art. 201, alin 2 - de la 7 la 10 ani închisoare).

Conform surselor Kommersant, Oleg Vlasov a fost reținut în dimineața zilei de 6 mai, în casa sa de lângă Moscova, unde se afla în regim de auto-izolare, dar şi sub interdicţia de părăsire a Rusiei. Or, Vlasov este inculpat şi într-un dosar penal privind furtul a 1,3 miliarde de ruble din Primul fond rus de pensii (PRPF), ajuns în faliment.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Sistemul bancar și asigurările  

Advertisement

Oportunitati