Legătura dintre datoria de 22 milioane lei a Avia Invest și privatizarea Air Moldova

shadow
Joi, 07.05.2020 09:44   1238
Avia Invest consideră informațiile prezentate miercuri, 6 mai, de către Autoritatea Aeronautică Civilă drept manipulatorii și care nu prezintă în totalitate adevărul și dedesubturile situației legate de așa-numita datorie a companiei.

Constatăm că în această perioadă foarte complicată, în care industria aeronautică din întreaga lume a suferit pagube enorme din cauza pandemiei, autorităţile Republica Moldova au decis, prin manipulare şi presiuni, să distrugă şi mai mult această ramură, în loc să o susţină aşa cum se întâmplă în ţările civilizate, se arată într-un comunicat al Avia Invest.

Avia Invest susține că datoria a fost achitată integral către AAC

În acest context, compania Avia Invest precizează „că suma de peste 22 de milioane de lei, prezentată de Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) ca fiind datorie a Avia Invest, este de fapt o parte din penalități, rezultate din datoriile istorice ale companiei Air Moldova, încă din perioadă în care era în gestiunea statului”.

Prin urmare, datoriile Air Moldova către Avia Invest au determinat reţineri de plăţi către AAC, iar investitorul aeroportului este obligat acum, într-o perioadă de criză profundă, să plătească penalităţi peste penalități pentru gestionarea frauduloasă a unei companii aeriene de către stat, susține concesionara Aeroportului Internațional Chișinău.

„Guvernarea se comportă în această situație precum baba profitoare din romanul lui Dostoievski, profitând de alții și ținând cont doar de propriile beneficii”, se arată în comunicat.

Aminitim că Air Moldova a fost privatizată în condiții suspecte, în octombrie 2018, în condițiile în care avea datorii de circa 1,2 miliarde lei, noii proprietari asumându-se să le ramburseze.

Citiți și:

Cash din Emirate pentru privatizarea Air Moldova

Avia Invest susține că datoria a fost achitată integral către AAC, inclusiv și o parte din penalități.

„Atragem atenția opiniei publice că sechestrele aplicate de autorităţi pe conturile Avia Invest au adus la imposibilitate de a achita salariile la peste 600 de angajaţi, în condițiile unei crize sociale și economice fără precedent pentru Republica Moldova. Cu alte cuvinte, statul încearcă să se îmbogățească pe timp de criză!”, mai scriu reprezentanții companiei.

Sursa datoriilor 

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 76%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Litigii comerciale   Infracțiuni economice   Transport și turism  

Advertisement

Oportunitati