Retrospectiva economică Mold-Street.com pentru perioada 26 aprilie – 2 mai 2020

shadow
Duminică, 03.05.2020 05:59   317
• De ce nu este stopat traficul cu ţigări prin regiunea separatistă? • Clauze absurde în acordul de credit dintre Rusia și Moldova. • Ce au comun 5G şi COVID 19? • Cât grâu mai este în ţară?

Agenția Servicii Publice a eliberat licențe pentru importul de țigări, pentru două companii înregistrate în stânga Nistrului. De ce nu este stopat traficul cu ţigări prin regiunea separatistă?

***

Acordul dintre Federația Rusă și Republica Moldova privind împrumutul financiar a generat numeroase dezbateri și speculații. Cine a negociat şi a semnat acordul prin care Rusia ne acordă un credit de 200 milioane euro?

Federația Rusă încearcă să promoveze o poveste despre suportul dezinteresat pentru a ajuta Republica Moldova? Clauze absurde în acordul de credit dintre Rusia și Moldova.

Advertisement

***

Medicii și specialiștii privind legătura între tehnologia 5G şi pandemia globală: ce au comun 5G şi COVID 19?

***

Reacție târzie, subestimare a deceselor, îndoieli cu privire la originea virusului – critici la adresa Beijing-ului privind măsurile de gestionare a epidemiei. Principalele acuzații ce i se aduc Chinei privind pandemia COVID-19.

***

Procurorii anticorupție au efectuat percheziții la sediul Băncii Naționale a Moldovei, fiind ridicate o serie de acte. Ce au căutat procurorii la Banca Națională?

Preşedintele Asociaţiei Băncilor din Moldova a preluat 13% din capitalul Fincombank.

***

Președintele Igor Dodon a anunţat că exportul cerealelor din Republica Moldova ar putea fi interzis. Cât grâu mai este în ţară?

***Oportunitati