Câți patentari au mai rămas în Moldova

shadow
Joi, 30.04.2020 05:30   977
Deținătorii de patente, care pe timpul situației de urgență nu pot să activeze, ar putea să beneficieze de ajutorul de șomaj, stabilit anterior de Guvern în sumă de 2.775 de lei.

Despre aceasta a anunțat, ieri, președintele Igor Dodon, care a spus că acest subiect va fi discutat și la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, iar dacă va lua o decizie în acest sens, deținătorii de patentă vor avea dreptul să depună cerere pentru ajutorul de șomaj. 

Închiderea piețelor a lovit dur în patentari

Pe de altă parte, astfel de propuneri au fost înaintate anterior și de deputați din opoziție.

De exemplu, două săptămâni în urmă Platforma DA a solicitat Comisiei pentru Situații Excepționale să acorde ajutorul de șomaj și deținătorilor de patentă pentru perioada stării de urgență, menționând că această categorie de antreprenori a fost lovită dur după sistarea activității tuturor piețelor și a unităților de prestare a serviciilor.

„Situația deținătorilor de patentă în condițiile stării de urgență este extrem de îngrijorătoare. În prezent, peste zece mii de patentari și familiile acestora practic sunt lipsite de orice sursă de existență, iar mulți dintre ei la propriu nu mai au ce mânca”, declara deputatul Igor Munteanu în cadrul unui briefing.

Câți patentari au mai rămas

Datele Serviciului Fiscal de Stat arată că în ultimii ani numărul patentarilor este în scădere.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Legislația și reglementările   Piața muncii   Protecția consumatorilor  

Advertisement

Oportunitati