Prețul energiei furnizate de Energocom va scădea cu 23 de bani pentru un kWh

shadow
Marţi, 28.04.2020 05:54   817
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) consideră că noul preț reglementat pentru energia electrică furnizată de Energocom, furnizorul central din Moldova, ar urma să coboare la 1,35 lei pentru un kWh.

Aşa rezultă din proiectul de hotărâre a Consiliului de administrație al ANRE, ce ar urma să fie aprobat în următoarele zile.

Potrivit Agenţiei, Departamentul Energie Electrică și Regenerabile (DEER) a determinat noul preţ reglementat de furnizare în cuantum de 135 bani/kWh "în baza informației prezentate de întreprindere și aplicării prevederilor pct.5 din Metodologia de calcul", dar şi ca urmare a analizei volumelor prognozate a energiei produse de centralele eligibile din surse regenerabile de energie, precum și celei produse de CET-urile urbane.

Menționăm că în solicitarea de actualizare a prețului reglementat, depusă pe 31 ianuarie 2020 la ANRE de către Energocom, era propus un tarif de 1,60 lei pentru un kWh, adică cu doi bani mai mare decât cel actual, stabilit în august 2019.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Prețuri și inflația   Protecția consumatorilor  

Advertisement

Oportunitati