Câte ouă consumă moldovenii

shadow
Duminică, 19.04.2020 10:32   376
Un cetățean al Republicii Moldova consumă pe an în medie 205 ouă, arată statisticile făcute publice de Biroul Național de Statistică.

Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște BNS a prezentat câteva date statistice despre ouă, care sunt un simbol al vieții, al prosperității, al renașterii.

Astfel, în 2019 în Republica Moldova au fost produse circa 674 milioane de ouă. Statistica include întreprinderile agricole și gospodăriile țărănești (de fermier) (exclusiv gospodăriile populației). 

Datele BNS relevă că producția medie de ouă pe o găină ouătoare a fost de 206 bucăți pe an.

Advertisement

Totodată consumul datele arată că un locuitor al Republicii Moldova mânăncă în medie 205 de ouă anual, ceea ce reprezintă un consum de 17-18 de ouă într-o lună obișnuita, însă în luna în care se sărbatorește Paștele consumul pe locuitor sare semnificativ.

Mai adăugăm că deși este blamat de unii nutriționiști pentru aportul de colesterol, oul este un aliment complet, bogat în proteine de foarte bună calitate, dar și în vitamine și minerale.

Recomandarea medicilor este ca acesta să existe în dieta noastră măcar de trei ori pe săptămână. Oul conține colesterol, însă efectul pe care îl are consumul de ouă asupra nivelului de colesterol este nesemnificativ, prin comparație cu efectul consumului de grăsimi saturate, susțin specialiștii.Oportunitati