Un consilier al președintelui Dodon a ajuns în conducerea Moldovagaz

shadow
Luni, 13.04.2020 10:28   3172
Consiliului de Administrație al întreprinderii mixte moldo-ruse Moldovagaz are o nouă componență, prin hotărârea Consiliului de observatori ai întreprinderii.

Astfel începând cu 10 aprilie, în aceste funcții sunt numiți Vitalie Țurcanu, secretarul Consiliului economic pe lângă Președintele Republicii Moldova, Ilie Tutunaru, directorul Chișinău-gaz și Alexandru Șevciuc, șeful Secției analiză economică, planificare și politică tarifară SA Moldovagaz.

Partea Federației Ruse în componența Consiliului este prezentată de către Mihail Iuriev, Nicolai Vasiliev, Denis Emelianov, Elena Tkaciuk și Anton Bubeonov, care ocupă funcții înalte în organele de conducere a Gazprom, anunță Moldovagaz.

Advertisement

În calitate de vicepreședinți ai Consiliului de Administrație Moldovagaz au fost numiți Vitalie Țurcanu, Nicolai Vasiliev și Denis Emelyanov.

Consiliul de Administrație al SA Moldovagaz este format din 9 membri numiți la propunerea principalilor acționari, pe un termen de 3 ani. Din numărul total, 4 reprezintă interesele Republicii Moldova, iar 5 - pe cele ale Gazprom.

Termenul împuternicirilor vechii componențe a Consiliului a expirat pe 9 februarie 2020, cu excepția Președintelui Consiliului de Administrație Vadim Ceban, care a fost numit în funcție pe 2 septembrie 2019.

De notat că Gazprom deține o cotă de 50% din capitalul Moldovagaz, dar împreună cu cea a regiunii separatiste controlează peste 63% din capitalul social al monopolului gazelor. Guvernul Republicii Moldova deține o cotă de 35,3% din capitalul Moldovagaz.

Oportunitati