100 milioane dolari pentru majorarea cu 50% a capacității de producere de energie a Termoelectrica

shadow
Sâmbătă, 04.04.2020 08:31   1229
Banca Mondială va acorda întreprinderii Termoelectrica un credit de 100 milioane de dolari pentru etapa a 2-a a proiectului de îmbunătățire a eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică (SACET II) în municipiul Chișinău.

Aceasta, după ce a fost finalizată cu succes prima etapă a proiectului SACET I, inițiată în anul 2014.

În cadrul unei întrevederi virtuale a ministrului Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, cu echipa energetică a Băncii Mondiale au fost discutate aspectele de pregătire a proiectului SACET II, acțiunile din responsabilitatea părților și termenele de realizare, inclusiv aspectele privind procedurile interne pentru negocierea și aprobarea acordului de finanțare de către părți.

Ministerul Economiei susține că investițiile propuse "vor contribui la creșterea cu circa 50% a volumului de energie electrică produse în cogenerare și cu 25% a energiei termice, și, în timp, la reducerea tarifului la energia termică în municipiul Chișinău".

Menționăm că în prezent Termoelectrica are o capacitate de generare de circa 300 MW, dar produce un volum de energie electrică de doar 600-650 milioane kWh pe an, ceea ce reprezintă 16-18% din necesarul de pe piață.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Prețuri și inflația   Protecția consumatorilor  

Advertisement

Oportunitati