La Moldexpo va fi amplasat un centru de triere a bolnavilor cu COVID-19

shadow
Luni, 30.03.2020 04:59   373
Autoritățile se pregătesc de un vârf al îmbolnăvirilor, iar pentru acest lucru pregătesc un Centru de triere al bolnavilor de COVID-19.

Centrul de triere va avea capacitatea de 700 de paturi, va fi în regim de campanie și va fi amplasat pe teritoriul Moldexpo, a anunțat premierul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19.

„Acum avem 6 instituții strategice în Chișinău, am activat Bălți, Cahul, sunt pregătite și alte instituții regionale. Am discutat despre activarea spitalelor raionale în caz de necesitate.

Advertisement

Dacă vorbim de Chișinău, am discutat despre desfășurarea unui centru de triere. Acest spital va fi la Moldexpo. Specialiștii au evaluat situația pe loc. Vor fi 700 de locuri, 5.000 de metri pătrați, conform normativului de 7 metri pătrați per om. Sunt condiții de a asigura intimitatea, sunt elemente de separare a pacienților, este sistem de ventilare. Spațiul corespunde cerințelor pentru amplasare. Până miercuri seara, maximum joi va fi pus la punct”, a promis Chicu.

Duminică, 29 martie, au fost confirmate alte 32 de cazuri de îmbolnăvire, din care doar unul este de import, celelalte 31 au transmitere locală.

Până în prezent au fost confirmate 263 de persoane infectate cu noul tip de coronavirus. Deoarece 13 pacienți s-au vindecat, 250 de persoane sunt bolnave de COVID-19. Totodată două persoane au decedat.

 Oportunitati