Băncile multinaționale asigură angajații cu echipamente pentru a lucra de acasă

shadow
Duminică, 29.03.2020 07:08   981
O parte dintre instituțiile financiare multinaționale, inclusiv Goldman Sachs, JPMorgan și Barclays, și-au trimis angajații acasă în legătură cu pandemia COVID-19, însă nu au renunțat la operațiunile de generare a venitului.

Potrivit ordonanțelor oficiale, personalul care nu este implicat în activități vitale pentru economie urmează să se autoizoleze și, în măsura posibilităților, să lucreze de la distanță, fără a intra în contact nemijlocit cu alte persoane. Băncile sunt printre întreprinderile care continuă să funcționeze și, chiar dacă majoritatea operațiunilor și tranzacțiilor sunt efectuate prin intermediul aplicațiilor, o parte dintre angajați încă se prezintă la locul de muncă. 

Băncile nu renunță

Totuși, pentru a face rost de lichidități și a menține interesul investitorilor - și implicit prețul atractiv al acțiunilor - este necesar de continuat activitățile bursiere. Cu această ocazie băncile au instruit brokerii și operatorii de licitații să lucreze de acasă, iar unele dintre ele au livrat monitoare performante și alte echipamente necesare la domiciliul angajaților, scrie Financial Times

JPMorgan, de exemplu, va profita de ocazie pentru a testa o abordare ce prevede trimiterea acasă a mii de angajați, ca parte a experimentului de reziliență, numit ”Proiectul Kennedy”.

Advertisement

Barklays, o altă bancă internațională, va diviza platforma comună de tranzacționare a valorilor mobiliare în multiple puncte de lucru, o parte din ele fiind gestionate de la distanță, anunță Bloomberg

Măsurile respective reprezintă o reacție de răspuns a instituțiilor financiare internațională la contractarea pieței hârtiilor de valoare și diminuarea prețului la acțiuni în legătură cu panica provocată de pandemia coronavirusului. Experții avertizează că lumea va intra în recesiune. 

Noi modele de business

Lucrul de la distanță, însă, nu a fost testat suficient pentru a avea siguranța că afacerile vor reuși să fie menținute în albia normalității. Pe de altă parte, există reglementări drastice în privința tranzacțiilor cu valori mobiliare, care nu pot fi ignorate. În Uniunea Europeană, de exemplu, sunt reguli foarte exigente în privința monitorizării comunicațiilor prin telefon și online. 

Nu doar băncile profită de tehnologiile moderne pentru a continua activitățile curente - un număr mare de companii din diverse sectoare dar și serviciile publice au apelat la metode ce permit lucrul de la distanță. În aceste condiții se pare că firmele IT vor depune cel mai mic efort dintre toți. 

Cei care vor supraviețui vor da naștere unor noi modele de business, notează sursa citată. Oportunitati