“Persoana de încredere” a lui Plahotniuc s-a predat

shadow
Vineri, 27.03.2020 14:27   1711
Fostul deputat din partea Partidului Democrat din Moldova (PDM), Constantin Țuțu s-a predat organelor de drept ale Republicii Moldova și va sta, ca toate persoanele venite de peste hotare în această perioadă, în carantină, pentru o perioadă de 14 zile.

Acesta urmează a fi preluat de Procuratura Anticorupție pentru efectuarea acțiunilor de urmărire penală ce se impun, inclusiv aducerea la cunoștință a învinuirii și audiere în cadrul dosarului intentat pentru trafic de influență și îmbogățire ilicită comise în perioada anilor 2014 – 2018, anunță Procuratura Generală. 

Amintim că, în septembrie anul trecut, la demersul procurorilor, pe numele fostului deputat a fost emis un mandat de arestare, în contumacie și anunțat în căutare internațională.

Advertisement

Anterior Centrul Național Anticorupție a anunțat că Țuțu ar fi intrat în România pe 29 august 2019 prin punctul de frontieră Siret, călătorind pe jos.

„Potrivit răspunsului venit de la BNC Interpol București, Ţ.C. figurează intrat în România în data de 29 august 2019 prin punctul de frontieră Siret, călătorind pe jos. Acesta figurează ca cetățean român cu domiciliul în România. De asemenea, Interpol București informează că s-a dispus unității de poliție să efectueze verificări la domiciliul numitului, urmând să revină cu un răspuns ulterior”, scria în ianuarie 2020 CNA.

Constantin Țuțu a fost deputat în perioada 2014-2019 din partea PDM fiind o persoană apropiată lui Vladimir Plahotniuc

Pe 22 iunie 2019, Ministerul de Interne al Federației Ruse a emis un comunicat de presă în care a anunțat că, Plahotniuc și “persoana sa de încredere” - luptătorul Constantin Țuțu, au fost acuzați, în absență, de contrabandă cu droguri pe o rută care leagă Africa de Nord de Federeația Rusă și controlată de narco-traficantul moldovean “Borman”, despre care RISE Moldova a publicat mai multe anchete.Oportunitati