Oficiile celui mai mare furnizor de energie rămân închise. Facturile vor fi calculate estimativ

shadow
Luni, 23.03.2020 14:29   565
Pentru evitarea riscurilor de contaminare cu virusul de tip nou COVID19, întreprinderea Premier Energy extinde perioada închiderii oficiilor sale comerciale din Chișinău și din regiuni până pe data de 27 martie 2020. Furnizorul va emite până la sfârșitul lunii facturi calculate în baza indicilor estimativi.

"Ținând cont de situația excepțională pe care o parcurgem și condițiile specifice de prestare a unui serviciu continuu consumatorilor noștri, corelat cu recomandările Ministerului Sănătății, Protecției Sociale și a Muncii pentru evitarea riscului de răspândire a coronavirusului, aducem la cunoștință că în perioada de până la 31 martie curent, nu va fi efectuată citirea datelor reale de pe contoarele electrice. Această măsură are un caracter temporar și corespunde Regulamentului cu privire la furnizarea energiei electrice”, potrivit unui comunicat Premier Energy.

Advertisement

Clienții vizați de această modificare operațională, temporar vor primi conform graficului facturi calculate în baza indicilor individuali estimativi pentru fiecare loc de consum în parte.

Formula de calculare estimativă prevede deducerea aritmetică a mediei zilnice din ultimele trei facturi, care se înmulțește la numărul de zile incluse în factura emisă, conform principiului estimativ. Cantitatea de energie facturată poate varia nesemnificativ în raport cu datele reale înregistrate de contor.

"Menționăm că această acțiune impusă de circumstanțe explicabile și justificate vizează doar consumatorii, care urmează să primească în această perioadă, conform graficului individual, facturile pentru energia electrică consumată", se arată într-un comunicat al companie.

De notat că facturile pentru energia electrică pot fi achitate la distanță: prin internet, cu cardul bancar, la terminale și la bancomate.

Premier Energy este cel mai mare furnizor de energie electrică din Moldova, el având circa 900.000 de clienți din Chișinău, sudul și centrul Republicii Moldova.Oportunitati