Fiscul va percepe în bugetul de stat veniturile ilicite de pe urma majorării prețurilor

shadow
Duminică, 22.03.2020 16:35   3750
Ca urmare a sesizărilor recepționate de la cetățeni cu privire la majorarea ilegală a prețurilor, Serviciul Fiscal de Stat anunță că în continuare va asigura monitorizarea corectitudinii formării acestora la produsele social importante.

În acest context, Fiscul atenționează agenții economici despre obligația respectării prevederilor Hotărârii Guvernului 774/2016 cu privire la prețurile de comercializare a produselor social importante.

Totodată Serviciul Fiscal menționează că, în conformitate cu prevederile Legii 845/1992 cu privire la antreprenoriat și întreprinderi - "Veniturile ilicite obținute de agenții economici prin exagerarea costului producției, prețului de vînzare al mărfii, al bunurilor, rentabilității, adaosului comercial, volumului de lucrări efectuate în construcții și tarifelor la serviciile prestate, nerespectîndu-se actele normative care reglementează formarea și aplicarea prețurilor, precum și amenzile aplicate în cuantum echivalent acestor venituri se percep la bugetul de stat".

Advertisement

Menționăm că în ultimele săptămâni au dispărut de pe piață sau au crescut în preț diverse produse de protecție: de la măști medicinale, la mănuși sau gel antibatcterian.

Serviciul Fiscal de Stat face parte din grupul de lucru responsabil de analiza și monitorizarea prețurilor.

Câteva zile în urmă, Guvernul a anunțat că va aproba în câteva zile un proiect de lege ce vizează unele măsuri de susținere a mediului de afaceri.

Potrivit Ministerului Finanțelor, va fi introdus moratoriu asupra tuturor controalelor de stat pe perioada stării de urgență.

În această perioadă, se va suspenda controlul fiscal, financiar, privind calitatea produselor/serviciilor, parametrii tehnologici și/sau cerințele specifice pentru genul de activitate desfășurat, precum și controlul privind respectarea normelor de protecție a muncii.Oportunitati