Retrospectiva economică Mold-Street.com pentru perioada 15 – 21 martie 2020

shadow
Duminică, 22.03.2020 09:19   607

• COVID-19: Fondul Monetar Internațional este gata să acorde o asistență de circa 100 milioane de dolari Republicii Moldova. • COVID-19: democrații au revenit oficial la guvernare. • COVID-19: în Republica Moldova a fost declarată stare de urgență. • COVID-19: măsuri de sprijin pentru agenții economici.

Fondul Monetar Internațional este gata să acorde o asistență de circa 100 milioane de dolari Republicii Moldova, susține negociatorul principal pentru Moldova în cadrul FMI, Ruben Atoyan. Așteaptă doar solicitarea Guvernului.

***

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Democrat au semnat Acordul cu privire la constituirea Platformei parlamentare majoritare. Democrații revin oficial la guvernare.

***

În Republica Moldova va fi declarată stare de urgență: ce înseamnă acest pas?

Ce atribuții noi cere Guvernul pentru perioada de stare de urgență?

Reacția Avocatului Poporului la intenția autorităților de a organiza alegeri pe timp de epidemie.

***

COVID-19: oamenii de afaceri au solicitat autorităților măsuri urgente de susținere a companiilor afectate.

Advertisement

Măsuri de susținere a businessului planificate de Guvern: reduceri de TVA, moratoriu la controale.

***

Măsuri drastice anunțate de Guvern, în lupta cu răspândirea virusului COVID-19: traficul aerian sistat, toate piețele și localurile închise.

Compania aeriană Fly One SRL a fost sancționată de Poliția de Frontieră, cu amendă de 50.000 leiCompania sancționată cu amendă dă vina pe operatorul turistic.

***

În ultima săptămână petrolul s-a ieftinit cu încă 20%.

Câteva rețele de benzinării au dat starul unei noi reduceri a prețului produselor petroliere în medie cu 3-5%.

Coproprietarul Lukoil a numit actualul preț al petrolului drept catastrofal.

***

Premier Energy Distribution SA a depus la ANRE o solicitare de reducere esențială a tarifelor de distribuție. O eventuală reducere va avea un impact pozitiv și asupra tarifului final pentru consumatorii finali.

***

Accesul la peste 50 de site-uri/bloguri care furnizează știri false a fost suspendat, a decis Serviciul de Informații și Securitate.

Peter Michalko, șeful delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, a catalogat informațiile despre o presupusă scrisoare a fostului premier Maia Sandu, drept false și dezgustătoare.

***

Redacția noastră a verificat recent sondajele mai vechi pe Mold-Street.com, pentru a constata cum au intuit cititorii portalului evoluția unor evenimente majore. Vox Populi pe Mold-Street.com: coronavirus și prețurile la petrol.

***
Teme:

Oportunitati