Este o afirmație dezgustătoare! Peter Michalko despre presupusa scrisoare a Maiei Sandu către UE

shadow
Sâmbătă, 21.03.2020 14:45   1801
Peter Michalko, șeful delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, a catalogat informațiile difuzate de enews.md, ziarul Komsomoliskaya Pravda v Moldove și alte publicații despre o presupusă scrisoare a fostului premier Maia Sandu, drept false și dezgustătoare.

„Am văzut cu dezămăgire că și în aceste momente grele se inventează și se distribuie informații false. Acesta este cazul și știrii false despre presupusa scrisoare a fostului premier Maia Sandu către un membru al Comisiei Europene care ar pune Uniunea Europeană într-o lumină negativă în ochii moldovenilor”, a scris în postarea de pe pagina de facebook Peter Michalko.

„Aceasta este o afirmație dezgustătoare, inventată și total nefondată, iar autorii săi și cei care o răspândesc încearcă să discrediteze UE și să aducă incertitudine în societate. Uniunea Europeană va continua să ofere sprijinul populației Republicii Moldova. Relațiile noastre cu Republica Moldova rămân bazate pe Acordul de asociere și DCFTA, iar principiul condiționalității stricte continuă să facă parte din cooperarea noastră”, a afirmat șeful delegației UE în Moldova.

Pe 19-20 martie, mai multe portaluri prosocialiste: de la actualități.md, la Komsomoliskaya Pravda v Moldove, enews.md, breakingnews.md sau newsmd.md au difuzat un text unde era scris că lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, ar fi adresat o scrisoare comisarului european Phil Hogan în care i-a cerut să introducă embargo la produsele agricole moldovenești. 

La scurt timp, articolul și documentul au dispărut de pe majoritatea acestor site-uri, dar poate fi găsit în cash.

Advertisement

Maia Sandu a declarat că va ataca în judecată pe cei care au publicat aceste informații. 

"Mâine o să depun cerere prealabilă împotriva acestui site mincinos (și a autorului Serghei Tcaci). Știu că procesele de judecată în țara noastră durează – doar după 3 ani am câștigat procesul împotriva lui Marchel, dar o să insist, pentru că nu-i putem lăsa nepedepsiți pe mincinoși", a scris lidera PAS.

Totodată, ea i-a propus lui Igor Dodon să înceapă cu această pagină (enews.md n.r.), închiderea paginilor care distribuie informații false.

Aminitim că, pe 20 martie, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a blocat accesul la 52 de site-uri/bloguri care furnizează știri false, pe parcursul perioadei stării de urgență.

Multe dintre ele au publicat ani în șir informații false fără a fi sancționate. Totodată, au rămas nesancționate și publicațiile care au preluat astfel de știri, inclusiv posturi TV afiliate fostei și actualei conduceri a țării.Oportunitati