MAIB anunță suport pentru sectorul de afaceri în contextul COVID-19

shadow
Sâmbătă, 21.03.2020 10:02   745
Moldova Agroindbank este mereu alături de clienții săi, inclusiv în perioade mai complicate și nu face o excepție nici în contextul situației dificile cauzate de COVID-19.

În baza unor analize minuțioase prezentate în cadrul unei ședințe de durată, care s-a desfășurat pe parcursul zilei de 20 martie, Comitetul de Conducere al băncii a examinat un șir de acțiuni pentru perioada martie-mai 2020, direcționate spre susținerea economiei per ansamblu și a agenților economici, în particular. Membrii Comitetului au convenit că MAIB va depune tot efortul pentru a extinde măsuri de susținere asupra clienților persoane juridice: corporate, întreprinderi micro, mici și mijlocii.  

Astfel, banca nu va calcula penalități (dobânzi de întârziere) pentru sumele restante, acumulate în perioada 19 martie-31 mai 2020, la creditele acordate clienților persoane juridice.

În cazul constatării deficiențelor financiare cauzate de situația epidemiologică, clienții persoane juridice vor avea posibilitatea să solicite modificarea graficelor de rambursare a creditelor pentru lunile martie-mai 2020. Plățile vor fi reeșalonate pentru fiecare client în mod individual.

Advertisement

MAIB nu va percepe comisionul prevăzut în prezent pentru procedura de reeșalonare.

Totodată, pentru a susține clienții persoane juridice din industriile afectate de circumstanțele cauzate de COVID-19 și pentru a contribui la maxim la menținerea stabilității financiare a acestora și la restabilirea capacităților lor de a activa în regim normal, Moldova Agroindbank examinează o serie de facilități, inclusiv diminuarea ratei dobânzii, valabile până la 31 decembrie 2020, care vor fi acordate în mod individual. 

În cazul în care clienții vor solicita rambursare anticipată, banca nu va percepe comision pentru această operațiune. 

De asemenea, MAIB a extins termenul de utilizare neîntreruptă a overdraftului la contul curent de la 30 la 90 de zile. 

Serghei Cebotari, Președintele Moldova Agroindbank, a accentuat că banca rămâne aliatul clienților săi din mediul de afaceri și în aceste circumstanțe deloc ușoare provocate de COVID-19 și a îndemnat întregul mediu economico-financiar să-și unească forțele pentru menținerea stabilității economice a țării.

„De modul în care vor evolua lucrurile pe partea de business depind multe alte urmări, inclusiv siguranța locurilor de muncă, revenirea la capacitatea de activitate cel puțin anterioară și restabilirea dinamicii dezvoltării economiei naționale. Din aceste considerente, este vital să oferim soluții rapide și eficiente, care să sprijine clienții Moldova Agroindbank din zona de business, pentru că înțelegem contextul dificil în care aceștia activează acum și e firesc să ne ajutăm reciproc prin măsuri de susținere, acționând responsabil și în același timp cu empatie pentru întreaga economie și societate”, a specificat președintele MAIB. Oportunitati