Compania aeriană Fly One a fost sancționată cu amendă de 50.000 lei

shadow
Vineri, 20.03.2020 11:53   983
Compania aeriană Fly One SRL a fost sancționată de Poliția de Frontieră, pentru că a adus în Republica Moldova doi cetățeni ai Ucrainei.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, contrar prevederilor Hotărârii nr.7 din 13.03.2020 privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, cu ruta Sharm-El-Sheikh – Chișinău, Fly One SRL a adus în Republica Moldova doi cetățeni ai Ucrainei. A fost efectuat zbor charter, pe 18 martie 2020, cu scopul de reîntoarcere a cetățenilor moldoveni, aflați la odihnă în Egipt.

Astfel, pentru ignorarea prevederilor pct.6, subpct.4 al Hotărârii menționate, în privința companiei aeriene a fost întocmit proces-verbal cu privire la contravenție în baza art.76/1 alin.(1) Cod Contravențional „Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol sănătatea publică”, cu aplicarea amenzii în mărime de 1.000 de unități convenționale, ce constituie 50.000 lei.

Advertisement

Compania nu a comentat deocamdată sancțiunea aplicată de autorități.

De menționat că, în conformitate cu decizia Comisiei, din 17 martie curent, a fost sistat traficul aerian prin punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, indiferent de direcție - intrare sau ieșire din Republica Moldova. Însă a rămas posibilă efectuarea unor zboruri private/charter, pentru a permite autorităților din Republica Moldova, dar și altor state, de a evacua cetățenii săi din zonele afectate de noul Coronavirus.

Totodată, începând cu data de 17 martie 2020, se interzice autorizarea trecerii frontierei de stat a cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova. Această restricție nu se referă la cetățenii străini și apatrizii domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară, conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzilor garniturilor de tren.

La fel, excepție fac membrii misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale și membrii de familie ale acestora. Intrarea în Republica Moldova a altor categorii de cetățeni străini se va autoriza, urmare a coordonării cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.Oportunitati