Coronavirusul amână și selectarea companiei ce va furniza energia electrică

shadow
Miercuri, 18.03.2020 09:25   1474
Administrația companiei Premier Energy SRL (fosta Gas Natural Fenosa Furnizare) a decis prelungirea până pe 25 martie 2020, a termenului limită de prezentare a ofertelor economice pentru furnizarea energiei electrice pentru perioada 1 aprilie 2020-31 martie 2021.

Amânarea este motivată prin "adresările a trei din cei patru potențiali furnizori incluși în lista scurtă prin care solicită extinderea perioadei de prezentare a ofertelor în contextul Codului roșu de alertă privind riscul de infecție cu COVID-19 (Coronavirus de tip nou)".

Premier Energy SRL reiterează că depune toate eforturile pentru identificarea celei mai avantajoase oferte de furnizare a energiei electrice, atât sub aspectul prețului, cât și al fiabilității și securității livrării pe întreaga perioadă contractuală și își exprimă speranța că procesul de selectare a ofertelor de procurare a energiei electrice se va încheia cu succes până la expirarea actualelor contracte. 

Anterior, în lista scurtă a potențialilor furnizori au fost incluse patru companii: Energocom, Centrala Termoelectrică Moldovenească din regiunea transnistreană (Mолдавская ГРЭС), DTEK Pavlogradugol (ДТЭК Павлоградуголь) și DE Tradingdin Ucraina.

Advertisement

Premier Energy este cel mai mare furnizor de energie electrică din Republica Moldova și deservește peste 900.000 de consumatori în centrul și sudul țării. Anul trecut compania a fost preluată de cehii de la Emma Capital printr-un vehicul investițional din Cipru.

Menționăm că al doilea furnizor de energie, compania statului - Furnizarea Energiei Electrice Nord SA (FEE Nord) din Bălți - nu anunță despre extinderea termenului de depunere a ofertelor. La fel, și operatorul de sistem Moldelectrica.

Datele denotă că la toate companiile sunt aceiași competitori ca și în trecut, iar cele mai mari șanse le are compania statului Energocom, care va fi iarăși intermediarul Centralei de la Cuciurgan și a ucrainenilor de la DTEK.

Volumul de curent electric ce urmează a fi achiziționat se ridică la circa 3,5 miliarde kWh, iar în joc e un contract de peste trei miliarde de lei.Oportunitati