De taxe nu scăpăm! Fiscul nu amână și nu extinde termenul de depunere a declarațiilor pe venit

shadow
Marţi, 17.03.2020 10:18   3277
Serviciul Fiscal de Stat anunță că se aliniază prevederilor Hotărârii Comisie naționale extraordinare de sănătate publică nr.6 din 10.03.2020 privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19, dar nu schimbă nimic din calendarul fiscal.

Astfel, 25 martie rămâne în continuare "ultima zi de depunere a declarației pe venit pentru agenții economici", pentru anul 2019.

Cât despre termenul limită de depunere a declarației cu privire la impozitul pe venit pentru persoanele fizice, pentru anul 2019, în condițiile în care este data de 30 aprilie 2020, Fiscul solicită respectuos evitarea deplasării în cadrul direcțiilor deservire fiscală în perioada 10 martie – 1 aprilie 2020.

Advertisement

Totodată în contextul minimizării riscului răspândirii infecției cu coronavirus (COVID-19), pentru a fi evitate orice situații neprevăzute, Serviciul Fiscal de Stat a amânat, pe o perioadă nedeterminată, toate întrevederile în masă cu contribuabilii, inclusiv prin organizarea și petrecerea atelierelor de lucru și seminarelor de instruire.

În condițiile în care interacțiunea cu Serviciul Fiscal urmează a fi efectuată prin prezența fizică, instituția roagă să fie utilizate recomandările Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova.

Precizăm că Serviciul Fiscal nu poate decide amânarea s-au extinderea termenelor de plată a obligațiilor fiscale. Oportunitati