Epidemia de coronavirus ar putea amâna finalizarea gazoductului Ungheni-Chișinău [SONDAJ]

shadow
Vineri, 13.03.2020 11:50   2500
Conducerea companiei românești Transgaz dă asigurări că lucrările de construcție a conductei Ungheni-Chișinău vor fi finalizate către sfârșitul lunii mai 2020, dar spune că au apărut anumite probleme, datorate epidemiei de coronavirus, potrivit unui comunicat al ANRE.

Despre progresele înregistrate în realizarea proiectului investițional de importanță națională, construcția conductei de transport al gazelor naturale Ungheni-Chișinău s-a discutat în cadrul unei întrevederi a conducerii ANRE cu reprezentanții societății Transgaz din România.

Coronavirusul ar putea genera întârzieri

Directorul general ANRE, Veaceslav Untila a apreciat eforturile depuse privind realizarea lucrărilor în termenele stabilite și a măsurilor întreprinse de partenerii români la sfârșitul anului 2019, pentru pregătirea sistemului de transport a gazelor naturale de a funcționa în regim revers și asigurarea în caz de necesitate a Republicii Moldova cu gaze naturale prin conducta transbalcanică.

Ion Sterian, Directorul General al Transgaz a dat asigurări că lucrările de construcție urmează a fi finalizate către sfârșitul lunii mai.

Totodată, partea română a anunțat despre existența unor dificultăți legate de livrarea unor echipamente tehnice de la producători italieni, care în situația actuală de criză (provocată de pandemia de Covid-19 n.r.) ar putea genera anumite întârzieri.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

fara inregistrare sau abonament

Teme: Energetica și industria   Construcții și imobiliare   Achiziții publice și licitații  

Advertisement

Oportunitati