Dosarul bancherilor. Viceguvernatorul BNM, Ion Sturzu va sta în arest 30 de zile [SONDAJ]

shadow
Joi, 12.03.2020 06:20   1282
Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana au decis plasarea în arest pentru 30 de zile a lui Ion Sturzu, viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei.

Amintim că Ion Sturzu a fost reținut duminică, 8 martie la revenirea în țară, pe Aeroportul Internațional Chișinău, când revenea din deplasare de peste hotare.

Săptămâna trecută, Procuratura Anticorupție a desfășurat acțiuni de urmărire penală la sediul Băncii Naționale a Moldovei, în contextul investigațiilor în dosarul fraudei bancare.

Advertisement

Ca urmare, un actual și un fost viceguvernator, precum și un șef de direcție au fost reținuți.

Ulterior, instanța a decis plasarea în arest preventiv pe un termen de 30 de zile a ex-viceguvernatorului Emma Tăbârță, a lui Ion Ropot, șef de direcție la BNM, precum și a fostului guvernator Dorin Drăguțanu. De asemenea, instanța a decis cercetarea în libertate a viceguvernatorului Băncii Naționale Aureliu Cincilei, fiindu-i aplicată interdicția de a părăsi municipiul Chișinău.

Potrivit unor date în prezent circa 40 de persoane sunt învinuite de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul fraudei bancare.Oportunitati