Miliardele din fondul rutier încă nu au fost repartizate

shadow
Luni, 09.03.2020 12:22   571
Cheltuielile totale programate ale fondului rutier pentru drumurile publice naționale, pentru anul 2020, sunt de 1,72 miliarde lei, dar acestea deocamdată nu au fost repartizate, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Subiectul a fost discutat într-o ședință convocată de premierul Ion Chicu. Potrivit lui Andrei Cuculescu, directorul general interimar al Administrației de Stat a Drumurilor, 390,72 milioane lei vor fi direcționate pentru lucrări la obiectele de tranziție, printre care construcția a 19 kilometri din drumul Chișinău – Orhei – Bălți și un segment din drumul R34 Hâncești – Leova – Cahul – Giurgiulești.

Alte 508,92 milioane vor merge pentru construcția obiectelor noi, printre care 57 kilometri de drum Bălți – Criva, 44 kilometri de drum R7 – Păscăuți – Călinești – Fălești – R16, 5 kilometri din tronsonul Orhei – Bravicea și altele.

Advertisement

Premierul a solicitat Administrației de stat a Drumurilor să creeze un mecanism eficient de supraveghere a tuturor șantierelor și să asigure o calitate înaltă a lucrărilor și materialelor folosite.

Mai adăugăm că la începutul acestui an șeful statului a anunțat că a discutat cu premierul Ion Chicu despre lansarea licitațiilor pentru reparația a peste 300 km de drumuri naționale, lucrări care urmează să înceapă în primăvară.

Totodată premierul a promis va transforma țara "într-un șantier imens".

Astfel de promisiuni în ultimii 10 ani am auzit și de la Guvernul Filat, și de la Guvernul Leancă, și de la Guvernul Filip. Deocamdată, însă, starea drumurilor din țara noastră rămâne una dintre cele mai proaste din regiune și din lume.Oportunitati