Dosarul bancherilor: Cincilei eliberat, Tăbârță și Ropot, plasați în arest pentru 30 de zile

shadow
Duminică, 08.03.2020 08:45   1598
Ex-viceguvernatorul Băncii Naționale Emma Tăbârță și Ion Ropot, fost șef al departamentului de supraveghere specială, au fost plasați în arest pentru 30 de zile.

În același timp, actualul viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Aureliu Cincilei, a fost lăsat în libertate pentru că a colaborat cu procurorii și a făcut declarații pe dosar. El urmează să fie cercetat în libertate, dar are interdicția de a părăsi municipiul Chișinău.

Menționăm că pe 6 martie fostul guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, a fost plasat în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile. El este învinuit de participare la escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni comise în proporții deosebit de mari.

Advertisement

Învinuirile lui Drăguțanu i se aduc în contextul investigării dosarului privind frauda bancară.

Drăguțanu a respins aceste învinuiri susținând că sunt nefondate, iar avocații săi vor depune un recurs împotriva hotărârii Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

„Eu nu înțeleg învinuirile care mi se aduc. Nu-mi este clar la ce se referă ei. Eu nu înțeleg despre ce fel de escrocherii vorbesc, despre ce fel de spălare de bani”, a declarat Drăguțanu.

Amintim că fostul viceguvernator al BNM, Emma Tăbârță, a mai fost reținută în august 2016. Atunci, ea împreună cu directorul Departamentului supraveghere bancară, Matei Dohotaru, și directorul Departamentului reglementare și licențiere, Vladimir Ţurcanu, erau acuzați că au permis realizarea Laundromatului.Oportunitati