Fostul șef al Băncii Naționale a ajuns în arest

shadow
Vineri, 06.03.2020 18:45   1454
Fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Dorin Drăguțanu, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, în izolatorul CNA. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

El este învinuit de procurori pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari. 

Drăguțanu a respins aceste învinuiri susținând că sunt nefondate, iar avocații săi vor depune un recurs împotriva hotărârii Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

„Eu nu înțeleg învinuirile care mi se aduc. Nu-mi este clar la ce se referă ei. Eu nu înțeleg despre ce fel de escrocherii vorbesc, despre ce fel de spălare de bani”, a declarat Drăguțanu, potrivit TV8.

Advertisement

Plasarea în arest a fostului guvernator BNM vine după ce, pe 5 martie, Procuratura Anticorupție a desfășurat percheziții la sediul Băncii Naționale a Moldovei, în contextul investigațiilor în dosarul fraudei bancare, iar procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a eliberat o ordonanță prin care a permis reținerea și audiererea fostului guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, și a foștilor săi adjuncți - Emma Tăbârță, Ion Sturzu și Aureliu Cincilei.

Și tot ieri a fost reținuți Emma Tăbârță, Aureliu Cincilei și Ion Ropot – șef de direcție de la BNM.

„Aceste acțiuni au fost demult pregătite. Noi suntem siguri că Banca Națională a fost nemijlocit implicată în fărădelegile legate de furtul miliardului”, a declarat Stoianoglo.

Dorin Drăguțanu a deținut funcția de guvernator al BNM în perioada noiembrie 2009 – aprilie 2016, perioadă în care s-a produs frauda bancară.

La finele lunii decembrie 2019, acasă la Dorin Drăguțanu, dar și la alți bancheri au fost făcute percheziții. Atunci procurorii ne anunțau că urmărirea penală are loc într-un dosar legat, de asemenea, de escrocherie și spălare de bani.

 Oportunitati