Doi miliardari români au devenit acționari la vinăria Purcari

shadow
Vineri, 06.03.2020 05:37   2412
Frații Adrian și Dragoș Pavăl, pro­prietarii Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj și cea mai puternică afacere antreprenorială din România, au devenit acționari la Purcari Wineries cu o investiție de aproximativ 22,8 milioane lei românești (circa 4,8 milioane euro), potrivit datelor de la Bursa de Valori București.

Producătorul de vinuri din Republica Mol­dova a anunțat pe 5 martie, la Bursă că Paval Holding SRL, un vehicul de investiții al celor doi oameni de afaceri, și-a majorat participația la Purcari la un milion de acțiuni, reprezentând 5% din capitalul so­cial al companiei cu 454 milioane lei românești capitalizare.

Şedința în care compania fraților Pavăl a atins pragul de 5% coincide cu cea în care SEB Investment Management AB și-a redus par­ticipația la Purcari de la 8,45% la 4,81%, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, fondul de in­vestiții suedez a vândut din deținerea sa către Paval Holding.

Potrivit estimărilor Ziarului Financiar, prin cele două vehicule de investiții pe care le conduc, respectiv Pavăl Holding și Dedeman, frații Pavăl au ajuns la investiții totale de aproape 200 de milioane de euro la opt companiii de la Bursa românească.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Agricultura și vinificația  

Advertisement

Oportunitati