Percheziții la Banca Națională în dosarul privind frauda bancară

shadow
Joi, 05.03.2020 09:49   1909
Procuratura Anticorupție (PA) efectuează acțiuni de urmărire penală la sediul Băncii Naționale a Moldovei (BNM) în dosarul privind frauda bancară.

Informația a fost confirmată de către Maria Vieru, șefa serviciului de presă de la Procuratura Generală, care a precizat că informații mai detaliate vor fi oferite mai târziu.

În același timp, potrivitr ZdG, ar fi fost reținuți doi viceguvernatori, printre care Aureliu Cincilei, soțul deputatei democrate Ruxanda Glavan, precum și alți angajați ai BNM.

Advertisement

La fel, unele surse mai spun că ar fi vorba și despre ex-guvernatoarea Emma Tăbârță, despre care Ilan Șor a declarat că se afla în relații apropiate cu Veaceslav Platon.

Serviciul de presă al BNM nu a răspuns la apelurile noastre.

Menționăm că în luna octombrie 2019 în mediul bancar, dar și în culoarele de la Parlament și Guvern se vehicula că vor fi revocați doi viceguvernatori ai BNM, Ion Sturzu și Aureliu Cincilei, iar măsura ar fi pentru că au activat în perioada când a avut loc frauda bancară și nu au luat măsurile necesare pentru a o preveni și investiga. 

După apariția informației despre o posibilă revocare, Aureliu Cincilei și-a luat un scurt concediu din motive familiale. Oportunitati