Un senator american cere investigarea vânzării companiei CME ce deține PRO TV

shadow
Vineri, 28.02.2020 06:28   1204
Senatorul republican Marco Rubio cere examinarea tranzacției prin care cel mai bogat om de afaceri din Cehia, Petr Kellner, a cumpărat grupul de la gigantul american AT&T, firma Central European Media Enterprises (CME) care deține PRO TV, susținând că „afectează interesele SUA” în Europa Centrală și de Est, prin prisma unor presupuse legături ale miliardarului ceh cu China și Huawei.

În scrisoarea adresată Secretarului Trezoreriei, Steven Mnuchin, și Procurorului General, William Barr, senatorul republican din Florida sugerează că firma PPF deținută de Kellner ar acționa în interesul guvernului Chinei și Partidului Comunist Chinez.

Acuzații de sprijin al unor activități maligne ale Chine în străinătate

Rubio avertizează că, dacă vânzarea CME nu va fi obiect de anchetă în Comisia pentru investiții străine în Statele Unite (CFIUS), aceasta ar dăuna „eforturilor diplomatice ale Statelor Unite de a contracara interferența politică a Partidului Comunist Chinez în guvernări și societăți străine”.

Rubio explică în scrisoare că firma cehă PPF, a lui Petr Kellner, își adună cam o treime din profituri acordând credite de consum în China, o afacere „precară politic”, care depinde de acordarea unei licențe nebancare de către autoritățile chineze.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Bursa și tranzacții   Infracțiuni economice   Proprietari și manageri   Publicitate și media  

Advertisement

Oportunitati