Cine este ministrul din Guvernul Chicu amenințat cu demisia

shadow
Vineri, 21.02.2020 10:00   1366
Primul ministru care ar putea „zbura” din funcție este Ion Perju de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, care nu s-ar fi isprăvit cu sarcina de a opri defrișările ilegale de pădure, a anunțat președintele Igor Dodon.

În cadrul emisiniunii sale „Președintele Răspunde”, Igor Dodon anunță că este nemulțumit de corupția de la „Moldsilva”, care se află în subordinea Ministerului Agriculturii.

„Pădurarii vând oficial 10-20 de cuburi de lemn, iar alte 300 de cuburi le dau pe bani cash. O să vă punem la închisoare. Câțiva pădurari au fost prinși săptămâna trecută. Vom verifica pe fiecare. Pădurea este tăiată și vândută la stânga și la dreapta. Trebuie să oprim defrișările.

Advertisement

Aceasta este sarcina Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Domnul Perju, dacă nu o să faceți regulă o să zburați împreună cu șeful nou de la „Moldsilva”. Cu șeful, pe care l-ați pus acum. Dacă nu opriți tăierile pădurii și neregulile de la „Moldsilva”, o să zburați împreună. Despre aceasta am discutat și cu premierul”, a spus Dodon.

Totodată, șeful statului susține că Ion Chicu va fi menținut în funcție de premier, cel puțin până la finele acestui an.

Amintim că după plecarea din cadrul Partidul Democrat a unui grup de șase deputați, dar și altor membri, se vehiculează intrarea la guvernare a PDM.

Astfel, liderul noului grup întitulat „Pro-Moldova” din Parlament, Andrian Candu, a declarat că PDM va intra la guvernare cu PSRM și democraților le vor reveni patru portofolii ministeriale. E vorba de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (Vasile Bîtcă), Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (Monica Babuc), Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, dar și cel al Afacerilor Externe și Integrării Europene.Oportunitati