Turcii de la OZKA vor reabilita 83 km din drumul Hâncești - Leova - Cahul - Giurgiulești

shadow
Vineri, 21.02.2020 05:09   2309
Compania OZKA Insaat AȘ din Turcia a câștigat licitația pentru contractul de reabilitare a două segmente a drumului R34 Hâncești – Leova – Cahul – Giurgiulești, cu o lungime totală de 83 kilometri.

Potrivit datelor Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), oferta companiei OZKA Insaat AȘ din Turcia a fost cea mai bună la capitolul preț, valoarea lucrărilor propusă fiind de circa 58,6 milioane de euro, adică peste 1,1 miliarde de lei.

Lucrări finanțate de BERD

La concursul repetat anunțat, încă la mijlocul anului 2019, au participat circa 20 de companii sau grupuri de companii din Turcia, Kazahstan, Rusia, Ucraina, Belarus, Qatar, China, Bulgaria și Italia, iar cea mai scumpă ofertă a fost de peste 100 milioane euro.

Lucrările de reabilitare sunt finanțate de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Conform condițiilor puse de contractant, lucrările pot dura 915 zile și prevăd reabilitarea concomitentă a două segmente a drumului național cu lungimea de 83 de kilometri.

Se prevede reconstrucția pavajului rutier, demolări și construcția de stâlpi, construcția instalațiilor de scurgere, relocarea liniilor de utilități etc. Se preconizează că lucrările de reabilitare urmează alinierea drumurilor existente, cu excepția cazurilor când e nevoie de a îmbunătăți caracteristicile geometrice, pentru a elimina pericolele de siguranță sau pentru a evita zonele supuse eroziunii severe a solului.

Este prevăzută și o realiniere ușoară pentru îmbunătățirea siguranței rutiere, inclusiv construcția unei benzi de urcare, în conformitate cu proiectul. Principalele intersecții vor fi reconstruite ca sensuri giratorii pentru îmbunătățirea siguranței rutiere. Lucrările sunt împărțite în două loturi, care urmează să fie realizate concomitent. Potrivit condițiilor, contractul va începe în februarie 2020 și va dura aproximativ 915 zile, urmat de un an în care pot fi eliminate anumite defecte.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Transport și turism   Construcții și imobiliare   Achiziții publice și licitații  

Advertisement

Oportunitati