Retrospectiva economică Mold-Street.com pentru perioada 9 – 15 februarie 2020

shadow
Duminică, 16.02.2020 05:59   295
• Igor Dodon vorbeşte despre profituri de miliarde de lei la BNM, care nu există. • Guvernul Chicu „atentează” la pensiile de lux ale judecătorilor şi procurorilor? Cu ce se poate termina un conflict dintre ANRE și Moldovagaz? • 5G: războiul pentru viitor a început.

Președintele Republicii Moldova a anunțat că urmează a fi redusă povara „miliardului pus pe umerii cetățenilor”. Igor Dodon vorbeşte despre profituri de miliarde de lei, care nu există.

***

Ce profit a obținut Banca Națională a Moldovei după furtul miliardul?

***

Până la 31 decembrie 2019, din contul bugetului de stat au fost achitate 2,34 miliarde lei pentru plata dobânzilor şi achitarea creditelor de urgenţă acordate de Banca Naţională a Moldovei celor trei bănci implicate în „furtul miliardului”. „Furtul miliardului”: urmează să restituim încă 22,2 miliarde lei!

***

Reforma pensiilor: Guvernul Chicu „atentează” la pensiile de lux ale judecătorilor şi procurorilor?

***

Un proiect de hotărâre al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică ar putea avea ca efect costuri de sute de milioane de lei și o posibilă majorare a tarifelor.

Advertisement

Cu ce se poate termina un conflict dintre ANRE și Moldovagaz?

***

Ministerul Finanțelor prognozează să răscumpere VMS ajunse la scadență în valoare de 10 miliarde lei. Ministerul Finanțelor a găsit soluţia: va comercializa pe piața primară VMS de 12 miliarde lei.

***

Al doilea operator de telefonie mobilă din Republica Moldova a fost vândut. A se vedea detalii privind suma tranzacției și noul proprietar al Moldcell.

***

În anul 2019, volumul estimat al mitei a atins cifra de 516 milioane de lei, potrivit unui studiu sociologic. Volumul estimat al mitei în Moldova a crescut cu 27%.

***

Dimensiunea geopolitică a tehnologiei 5G: războiul pentru viitor a început.
Teme:

Oportunitati