Noi detalii in dosarul de spionaj al Carinei Ţurcan

shadow
Vineri, 22.06.2018 09:18   2316
Arestarea Carinei Ţurcan, top-manager la Inter RAO EES, cel mai mare producător de energie electrică din Rusia, ar avea legătură nu cu activități de spionaj în favoarea României, așa cum a încercat să acrediteze Moscova, ci interesele de afaceri ale șefului companiei Rosnefti, Igor Secin, un apropiat al președintelui Vladimir Putin.

Afirmațiile au fost făcute de cunoscutul politolog rus Stanislav Belkovski, într-o emisiune la postul de radio Ekho Moskvî.

Igor Secin, unul dintre cie mai influenți apropiați ai lui Putin încearcă să-și consolideze controlul asupra Inter RAO, și putea să fi apreciat că Ţurcan nu îi este suficient de loială, a opinat Belkovski.

"La mijloc este încercarea lui Igor Ivanovici Secin de a prelua controlul asupra 'Inter RAO'. El încearcă s-o facă prin arestarea unor persoane, printre care și Marina (Carina) Ţurcan. Femeia nu e niciun fel spioană româncă", a opinat expertul rus.

Citiți și:

De ce este acuzată și ce pedeapsă riscă Carina Ţurcan, manager la gigantul Inter RAO EES

Potrivit Kommersant, Carina ar avea conexiuni și relații cu un alt influent om de afaceri, Victor Drighenici, mai puțin cunoscut lumii, dar care a fost implicat în câteva scheme de export a energiei electrice în România, de la centrala de la Cuciurgan.

Viktor Drigenici, provine din structurile RAO EES - Sistemul electric unificat al Rusiei - iar societățile sale actuale sunt implicate în construirea unor obiective pentru Ministerul Apărării rus și centrale nucleare, atât în Rusia, cât și în afara ei, în India și China.

 

Acest articol este doar pentru abonați. Vizibil 33%

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Energetica și industria   Infracțiuni economice  

Advertisement

Oportunitati