Moldova nu are un sistem automatizat de supraveghere video a circulației rutiere

shadow
Duminică, 18.03.2018 13:10   2139
Sistemul automatizat de supraveghere video a circulației rutiere din cele 33 de puncte de monitorizare, amplasate în raioanele republicii, va fi funcțional abia în acest an, promit responsabili din cadrul Ministerului Afacerilor Interne

Potrivit șefului Direcției politici în domeniul ordinii și securității publice din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Anatolie Dănilă, în prezent, sunt funcționale doar 126 de camere video și 145 de camere foto, instalate în municipiul Chișinău, care asigură supravegherea circulației rutiere în 126 de direcții de monitorizare din capitală.

Citiți și:

Cum escorta milionarilor din Moldova scapă de amenzi rutiere

”Pe traseele din republică au fost instalate alte sisteme de monitorizare decât cele omologate, fapt care a condus la sistarea funcționării acestora. Pe parcursul anului curent, acestea urmează a fi conectate”, a spus șeful din cadrul MAI, în cadrul audierilor publice, organizate, pe 14 martie, de Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică.

Anterior Curtea de Conturi a constatat că modul cum a fost implementat și gestionat sistemul de supraveghere a traficului rutier în perioada 2014-2015 în Republica Moldova a dus la abateri grave și prejudicii de peste o sută de milioane lei.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Tehnologii informaționale   Comunicațiile   Corupția   Gestionarea banilor publici  

Advertisement

Oportunitati