Un afacerist din Moldova implicat într-un mare scandal din Rusia

shadow
Vineri, 22.09.2017 06:16   4495
Poliția rusă a anunțat că i-a reținut pe membrii unei grupări extremiste ruse, Statul Creștin – Sfânta Rusie, suspectați de implicare în atacul de la sediul firmei de avocați din Moscova, care-l reprezintă pe regizorul filmului Matilda, o peliculă despre povestea de dragoste a ultimului țar al Imperiului rus cu o balerină, care a revoltat ortodocșii radicali.

Liderul organizației Statul Creștin – Sfânta Rusie, Aleksandr Kalinin, (nume care coincide cu cel al președintelui Congresului Diasporei Moldovenești în Rusia), este bănuit în legătură cu incendierea mai multor mașini în apropierea firmei de avocați ce reprezntă interesele regizorului filmului Matilda - Alexei Uciteli.

Aleksandr Kalinin însă a fost eliberat ieri, după ce a fost interogat de procurori și audiat de o instanță din Moscova.

În schimb fratele său Iurii Kalinin a rămas în arest, instanța satisfăcând cererea procurorilor, el fiind acuzat de distrugerea intenționată a bunurilor prin incendiere din motive huliganice. E vorba de două automobile incendiate: Honda Pilot și Mercedes-Benz, incendierea mașinilor din apropierea biroului directorului de avocați Alexei Uciteli de la Moscova, prejudiciul estimat de anchetă fiind de 6,85 milioane de ruble. 

El împreună cu alt membru al organizației Statul Creștin - Sfânta Rusie, Alexander Bayanov și-ar fi recunoscut vina, potrivit RIA Novosti.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Infracțiuni economice   Legislația și reglementările   Piața muncii   Relații internaționale  

Advertisement

Oportunitati