Ce avere are Vlad Plahotniuc? Între 2 și 2,5 miliarde de dolari

shadow
Vineri, 28.10.2016 08:57   23906
Vlad Plahotniuc este cel mai bogat și influent politician și om de afaceri din Moldova, iar puterea sa financiară ar ajunge la o treime din PIB-ul Moldovei, arată un studiu realizat de experți din Polonia

Vlad Plahotniuc cel mai influent și bogat politician și om de afaceri din Moldova a fost subiectul unui film realizat de propria sa televiziune.

"O zi din viața lui Vlad Plahotniuc", cum a fost numită emisiunea, a fost realizată de o impunătoare echipă în frunte cu jurnalistul român Cristian Tabără.

Obsedat de muncă

Pe lângă viața de lux, autorii au încercat să arate imaginea unui om obsedat de muncă, care nu are timp pentru mese și concedii.

"- Eu în concediu .. pot să plec pentru o zi la mare după care revin la lucru, fiindcă concediul pentru mine este o pierdere de timp", susține Plahotniuc. Totodată emisiunea a arătat că el este aproape venerat de toți cei din jur.

"Are toate calitățile unui om de succes, este un lider desăvârșit!", îl descrie Andrei Crigan, directorul asociației oamenilor de afaceri fondate de Plahotniuc.

Din emisiune însă nu este clar însă din unde provine averea și influența lui Vlad Plahotniuc. 

Clanul Plahotniuc

În același timp un studiu realizat de Centrul pentru Studii Est-Europene din Polonia (OSW) relevă că aceasta s-ar baza pe doi piloni: Clanul și puterea financiară.

 

Acest articol este doar pentru abonați.

pentru a vedea articolul intreg
pentru a vedea toate articolele

Teme: Proprietari și manageri  

Advertisement

Oportunitati